Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Klaus Iohannis pleacă în Dubai pe 1 Decembrie. Ce are președintele României pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis merge, în perioada 2-4 decembrie, la cea de-a 28-a Conferinţă a Statelor parte la Convenţia Cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP28). Evenimentul se va desfăşura în Dubai, Emiratele Arabe Unite.

Klaus Iohannis va avea o intervenţie la acest eveniment în care va susţine necesitatea implementării de urgenţă a angajamentelor deja asumate cu privire la combaterea schimbărilor climatice, transmite Administraţia Prezidenţială.

Agenda președintelui Klaus Iohannis în Dubai

2 decembrie

  • va susține declarația națională prin care va evidenția faptul că schimbările climatice se intensifică, iar efectele acestora sunt dezastruoase în întreaga lume.
  • participă la Evenimentul la Nivel Înalt pe Atenuarea Schimbărilor Climatice
  • va fi prezent la un eveniment de promovare a inițiativei Net Zero Nuclear

3 decembrie

  • va participa la evenimentul care marchează alăturarea României la Alianța Solară Internațională.

4 decembrie

  • va participa la Forumul Inovației Sustenabile.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis

Administrația Prezidențială: Președintele Klaus Iohannis va susține necesitatea implementării de urgență a angajamentelor deja asumate cu privire la combaterea schimbărilor climatice. Totodată, va sublinia importanța pe care educația privind clima și mediul înconjurător o are în sistemul de învățământ din România.

În același timp, va reliefa ambiția României de a reduce în continuare emisiile de gaze cu efect de seră și deschiderea spre cooperare într-un cadru multilateral pe teme relevante pentru diplomația climatică a țării noastre. În intervenția sa, Președintele Klaus Iohannis va face un apel cu privire la un angajament comun ambițios având ca obiectiv protejarea mediului înconjurător, în beneficiul tuturor cetățenilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE