Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kievul acceptă condițiile propuse de București în problema cerealelor. Ucraina și România, plan comun pentru exportul de grâne

Kievul este gata să accepte condițiile propuse de România în problema cerealelor. Ministrul Agriculturii din Ucraina și cel din România au convenit să elaboreze un plan comun care să stabilească modul în care cele două țări vor colabora în chestiunea exportului de cereale ucrainene. Documentul va fi elaborat într-o lună, anunță Kievul.

Bucureștiul a cerut ca exportul de cereale din Ucraina să se facă numai în baza unor licențe. Intermediarii nu vor putea obține licențe de import.

Doar firmele care vor primi astfel de permise vor avea voie să aducă cereale în România, acestea urmând a fi vândute doar către producători și procesatori.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat luni că exportul de cereale din Ucraina către România va fi oprit pentru o perioadă de 30 de zile.

Polonia, Slovacia și Ungaria au prelungit embargoul. Doar Bulgaria a decis să renunțe la restricții, spre disperarea femierilor care au ieșit la protest.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE