Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kathleen Kavalec, ambasadoarea desemnată a SUA în România, a sosit la București

Ambasadoarea desemnată a Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec, a sosit, joi, la Bucureşti, informează reprezentanţii misiunii diplomatice americane, pe Facebook.

În următoarele zile, Kavalec va prezenta scrisorile de acreditare preşedintelui Klaus Iohannis şi se va întâlni cu prim-ministrul Nicolae Ciucă şi cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Cine este Kathleen Ann Kavalec

Kathleen Ann Kavalec, membră de carieră a Înaltului Serviciu de Afaceri Externe cu rang de ministru-consilier, a ocupat funcţia de şef al Misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia şi Herţegovina, fiind detaşată de la Departamentul de Stat din 2019.

Anterior, Kavalec a ocupat funcţia de subsecretar adjunct în cadrul Biroului pentru afaceri europene şi eurasiatice al Departamentului de Stat. Înainte de aceasta, ea a fost director al Biroului pentru afaceri ruseşti şi şef adjunct al Misiunii Statelor Unite ale Americii la UNESCO, în Paris.

Kathleen Kavalec a supervizat importante programe de asistenţă externă ale SUA în calitate de coordonator adjunct pentru asistenţă în cadrul Biroului european şi de director pentru prevenirea conflictelor în cadrul Biroului coordonatorului pentru reconstrucţie şi stabilizare.

Printre celelalte misiuni în străinătate se numără cea de ofiţer pentru afaceri culturale la Ambasada SUA din Bucureşti, consilier politic la Ambasada SUA din Kiev şi ofiţer politic la Ambasada SUA din Moscova.

Originară din California, Kavalec a obţinut o diplomă în ştiinţe politice la Universitatea California din Berkeley şi un masterat în servicii externe la Universitatea Georgetown din Washington, D.C. Vorbeşte română, spaniolă, portugheză, franceză şi rusă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE