Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kanye West, nemulțumit de colaborările cu companiile de modă. Amenință că va deschide magazine Yeezy singur

După ce directorii de la GAP au avut o întâlnire de afaceri fără el, Kanye West a ripostat pe Instagram, unde a acuzat compania că îi fură modelele și nu îl lasă să decidă prețurile  pieselor din colaborarea care a făcut furori.

Povestea nu este una nouă însă. În vara acestui an, Kanye a acuzat și Adidas de același lucru: că îi copiază ideile. Decepționat de colaborările care nu au mers cum și-ar fi dorit, artistul anunță acum că va deschide singur magazine Yeezy.

Kanye West, parteneriate cu Gap și Adidas

În 3013, în timpul unui interviu, întrebat de DJ-ul Sway de ce nu își creează propriul brand, rapperul a izbucnit: Nu ai răspunsurile! Poate și de aceea, din cauza complexității, s-a orientat către colaborări, și nu o linie proprie.

În 2020 Kanye West a semnat un parteneriat cu Gap. Ulterior, l-a adus și pe Demna, directorul creativ de la Balenciaga și așa a luat naștere Yeezy Gap by Balenciaga. O colaborare ce devenit imediat virală pe rețele. Piesele au fost sold out la doar câteva de ore după lansare. Parteneriatul a mers atât de bine încât GAP a estimat că va încasa miliardul de dolari, într-un singur an.

Lucrurile nu au mers însă conform planului pentru că rapperul a decis să rupă contractul cu Gap, după ce conducerea nu l-a lăsat să decidă prețurile hainelor din colecție. Gap, însetat după profit, zice Kanye a vrut să ceară 200 dolari pe un hanorac. Kanye însă - 20. O altă problemă a fost că firma Gap a refuzat distribuția în magazinele fizice și și să deschidă pop-upuri dedicate colaborării cu Yeezy, cum era prevăzut în contract.

Rapperul susține că va deschide singur magazine Yeezy

Rapperul nu a stat prea mult pe gânduri și a anunțat că va deschide propriile magazine Yeezy. Pentru că, spune el, are o viziune ce nu poate fi oprită. Și aici îi putem da dreptate....să ne amintim un pic de parteneriatul cu Adidas. Sneakerșii Yeezy în colaborare cu brandul sportiv au fost, încă de la lansarea lor, în 2015, printre cele mai râvnite modele în rândul pasionaților.  Pentru a cumpăra o pereche de Yeezy 350, cozile s-au întins pe străzi întregi.

Nebunia iscată în jurul adidașilor a fost atât de mare, încât în 2017, artistul a promis că va produce mai mult și mai accesibil.  Și se pare că nimic nu îi stă în cale. Nici relația dintre Kanye și Adidas nu a durat însă prea mult. Artistul a acuzat compania sportivă că i-a furat ideile și a creat o copie fidelă a modelului lui de papuci.

Într-o serie de postări pe Instagram, șterse ulterior, rapperul a acuzat CEO-ul companiei sportive că nu a avut nicio jenă să îi fure modelul de încălțăminte. Iar pe Twitter, a scris că Adidas a încercat să îl „cumpere” cu 1 miliard de dolari, în schimbul drepturilor creative.  

La scurt timp după, Adidas a comunica că  danezul Kasper Rørsted, cel care ocupa funcția, va părăsi compania în 2023, fără a preciza dacă decizia are sau nu de-a face cu acuzațiile aduse de Kanye. 

Poate mișcat de faptul că a obținut parțial ceea ce și-a dorit, rapperul a revenit cu postările pe Instagram și a declarat că este dispus, până la urmă, să ofere 20% din vânzări companiei Adidas...nu și drepturi de proprietate asupra brandului Yeezy.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE