Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jens Stoltenberg spune că vor fi consecințe severe în cazul unui atac nuclear în Ucraina: „Asta va schimba fundamental natura conflictului”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat joi, la Bruxelles, bombardamentele ruse în Ucraina. Acesta a amintit că NATO nu este parte în acest conflict, dar a reiterat sprijinul Alianței Nord-Atlantice pentru Ucraina.

Totodată, Stoltenberg a declarat că nu va spune exact cum vor răspunde aliaţii la un eventual atac nuclear al Rusiei în Ucraina, dar a precizat că vor fi consecinţe severe.

„Vor fi consecinţe severe dacă Rusia utilizează arme nucleare, orice fel de arme nucleare împotriva Ucrainei”, a declarat Stoltenberg la conferinţa de presă de după reuniunea miniştrilor apărării.

„Nu voi spune exact cum vom răspunde, dar asta va schimba fundamental natura conflictului. Înseamnă că o linie foarte importantă a fost încălcată”, a adăugat el.

„Circumstanţele în care NATO ar putea fi nevoită să recurgă la arme nucleare sunt extrem de îndepărtate”, a declarat totuşi secretarul general al NATO. El a precizat că scopul fundamental al mijloacelor nucleare de descurajare ale NATO este menţinerea păcii şi prevenirea coerciţiei împotriva aliaţilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE