Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Islanda: Turiștii au mers la spa lângă un vulcan care erupe. Turist: "Știm că este ceva nebunesc"

În Islanda, mai mulți turiști s-au putut relaxa la spa, la doar câteva sute de metri distanță de un vulcan care erupe. Un popular centru geotermal a fost redeschis în weekend, după mai multe zile de sistare a activității.

Islanda: spa lângă un vulcan care erupe

Potrivit autorităților, decizia de redeschidere s-a bazat pe faptul că erupția vulcanului nu mai reprezintă o amenințare. Ultima erupție a avut loc în urmă cu patru zile.

Oddný Arnarsdóttir, șeful Visit Iceland, a declarat că autoritățile au refăcut zonele de securitate din zonă.

  • Lava încinsă iese la suprafață dintr-o fisură care avea aproximativ 2,5 kilometri, iar ulterior a crescut la 3,5 kilometri.

Sute de turiști s-au scăldat în lagună, cu vedere la crater.

VEZI GALERIA
4 imagini

Cameron și Natalie Pacileo, turiști din Statele Unite: "În drum spre locație am putut să o vedem puțin (n.r. lava), dar nu mă așteptam să o observăm chiar lângă Laguna Albastră. Este deja o stațiune grozavă, dar să ai lava expulzată, cu o bere rece în mână și apa caldă, este ceva incredibil. Este destul de neobișnuit. Priveliștea este minunată și este frumos că au deschis Laguna ca să putem experimenta așa ceva. Știm că este ceva nebunesc, dar suntem în vacanță și vrem să participăm la ceva care ți se poate întâmpla doar o dată în viață. Trebuie doar să profiți de șansă și să participi".

Locul erupției se află la câțiva kilometri de orașul de coastă Grindavik, cu o populație de aproape 4.000 de locuitori. Acesta este situat la 50 de kilometri de capitala Islandei, Reykjavik, și a fost evacuat deja de mai multe ori în acest an.

Erupția de miercuri, 29 mai, a fost a cincea și cea mai puternică de când vulcanul s-a trezit la viață, în decembrie, după 800 de ani, și a aruncat în înaltul cerului niveluri record de lavă și piroclastite.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE