Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Iohannis, dezbateri la nivel înalt la Adunarea Generală a ONU. Președintele se întâlnește cu Joe Biden

Președintele Klaus Iohannis participă marți la segmentul de nivel înalt al Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. Șeful statului urmează să susțină miercuri intervenția națională în acest format, relatează Agerpres.

Principala temă a actualei sesiuni a Adunării Generale a ONU este ”Reconstruirea încrederii şi relansarea solidarităţii globale: accelerarea acţiunii privind Agenda 2030 şi Obiectivele sale de Dezvoltare Durabilă în scopul păcii, prosperităţii, progresului şi sustenabilităţii pentru toţi”.

Cu ocazia întrevederii la nivel înalt, Klaus Iohannis va avea întrevederi bilaterale şi va participa la evenimentele formale incluse în programul fiecărui segment de nivel înalt al Adunării Generale a ONU.

Președintele României va participa marți la Summitul privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, context în care va susţine intervenţia naţională în cadrul Dialogului Liderilor cu tema "Unitate şi solidaritate: întărirea sistemului multilateral pentru sprijin consolidat, cooperare, follow-up şi revizuire", a anunțat Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis, invitat la recepția oferită de Joe Biden

La finalul zilei, Klaus Iohannis şi Carmen Iohannis sunt invitaţi la recepţia tradiţională oferită de preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, şi de Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, în onoarea şefilor de delegaţii, la Muzeul Metropolitan de Artă.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski va fi printre primii care se vor adresa Adunării Generale a ONU, în deschiderea sesiunilor de marți, iar în ziua următoare va lua cuvântul în fața Consiliului de Securitate al ONU. În 2022, liderul de la Kiev a participat la reuniunea la nivel înalt, prin videoconferință.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE