Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Inundații severe au lovit Insula Creta. Cel puțin doi oameni au murit

Ploile torențiale au provocat inundații majore pe Insula Creta, aflată în sudul Greciei. Autoritățile au anunțat duminică moartea a cel puțin două persoane, potrivit Euronews.

Ploaia a început să cadă sâmbătă dimineața pe Insula Creta, o destinație populară de vacanță, și a lovit în special regiunea Heraklion.

Doi oameni au murit

Sâmbătă, un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost găsit mort după ce a rămas blocat în mașina sa în momentul în care au început ploile torențiale. Pompierii greci au declarat că trupul unei femei de 49 de ani a fost găsit duminică în mare.

O a doua persoană dispărută a fost găsită în viață sâmbătă seara.

Ploile au forțat evacuarea mai multor locuințe și au provocat pagube importante în satele de pe litoral, unde străzile s-au transformat în râuri care au luat tot ce au găsit în cale, a relatat presa locală.

Mașinile au ajuns în mare

Apele au împins mai multe mașini în mare, de-a lungul plajei din stațiunea balneară Agia Pelagia, unele fiind aproape complet scufundate înconjurate de moloz.

Plaja a fost acoperită de resturi, inclusiv sticle de plastic și jucării, alături de umbrele de paie. Inundațiile au avariat, de asemenea, peste 15 magazine, în principal restaurante fine, din Agia Pelagia.

Departamentul de protecție civilă a declarat că a fost mobilizat și a cerut tuturor cetățenilor să fie vigilenți duminică în Creta și pe insulele din jur, Rodos, Karpathos, Kastellorizo și Kasos.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE