Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Inteligența artificială, în arsenalul soldatului viitorului. Cum este inclusă noua tehnologie în domeniul militar

Soldatul viitorului va avea în arsenal și inteligența artificială, o tehnologie în care Ministerul francez al Forțelor Armate investește peste 10 miliarde de euro. Militarii din Hexagon vor dispune de un sistem avansat pentru detectarea țintelor și cartografierea câmpului de luptă, în baza imaginilor analizate cu ajutorul AI.

Standul Ministerului Forțelor Armate al Franței s-a numărat printre atracțiile târgului Viva Technology din Paris. Zeci de mii de oameni au putut să vadă cum inteligența artificială este pusă la lucru în domeniul militar.

Silviu Calangiu, Head of Digital Euronews România: ”Avem aici un exemplu de folosire a inteligenței artificiale într-un sistem care se numește Core și este o platformă de analiză a fluxului video în timp real. Avem o doamnă muncitor care poartă o vestă, o cască. Aici de exemplu detectează un pieton între trei camioane. După cum vedem, multiple scenarii în care poate fi folosită monitorizarea video”.

Public Affairs este unul dintre start-up-urile care dezvoltă pentru Agenția franceză pentru Inovație în domeniul Apărării o platformă folosită de Armată pentru supravegeherea bazelor și a infrastructurii sensibile.

Francois Mattens, vicepreședinte Public Affairs: ”Atunci când incluzi inteligența artificială, poți detecta cu toate camerele pentru a lua o decizie bună printr-o alertare eficientă în timp real. Ajutăm Armata franceză să aibă condiții mai bune de securitate pentru toate bazele”.

Mattens susține că există contacte cu mai multe instituții ale statului francez, precum Ministerul Forțelor Armate, Ministerul Apărării, al Securității și al Justiției.

Francois Mattens, vicepreședinte Public Affairs: ”Facem o platformă adaptată cerințelor acestora. De exemplu, avem solicitări specifice pentru Ministerul de Interne pentru că este vorba mai mult despre analize pentru investigații. În timp ce Ministerul Apărării preferă detectare în timp real pentru că trebuie să reacționeze rapid”.

Agenția franceză pentru Inovație în domeniul Apărării dispune de un buget de 10 miliarde de euro pentru a sprijini dezvoltarea industriei de apărare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE