Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Întârzieri ale trenurilor de la metrou, până la „următoarea rectificare bugetară”. Când va fi aceasta

Trenurile de la metroul din București vor continua să aibă întârzieri „până la următoarea rectificare bugetară”, pe măsură ce unele dintre garnituri vor fi retrase din circulație, ca urmare a lipsei reviziilor de mentenanță asupra acestora de către compania franceză Alstom, potrivit Rador și știrileprotv.

„Flota Metrorex are în exploatare 82 de trenuri. În conformitate cu normativele existente, acestor rame li se efectuează toate reviziile și reparațiile planificate prevăzute în planul de mentenanță întocmit de fabricantul trenului. 

Suspendarea progresivă a serviciilor de mentenanță efectuată de către Alstom Transport SA, pentru o parte din trenurile de metrou, determină retragerea acestora din circulație, la momentul în care vor ajunge la o scadență a reviziilor (la limita de kilometrii sau interval de timp)”, a transmis Metrorex, într-un comunicat.

Acum două săptămâni, președintele Alstom Europa avertiza Metrorex că vor fi nevoiți să suspende mentenanța la metrou dacă nu li se plătesc facturile restante, a căror valoare este de circa 140 de milioane de lei.

Rectificarea bugetară va avea loc „in scurt timp”, potrivit unui anunț al ministrului finanțelor, Adrian Câciu, făcut miercuri.

Metrorex transmite că a achitat deja o parte din sumele aferente serviciilor realizate anul acesta, dar că, pentru plata integrală a acestora, e nevoită să solicite sumele necesare la următoarea rectificare bugetară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE