Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Incident pe ruta care face legătura dintre Gara de Nord și Aeroportul Otopeni. Trenul a fost atacat cu pietre

Incidente în lanț, sâmbătă noapte pe linia de cale ferată Gara de Nord – Aeroport Henri Coandă. Două trenuri care fac legătura dintre gară și aeroport au avut probleme.

Problemele fie au fost de natură tehnică, fie legate de vandalizări, după cum au declarat pentru Club Feroviar surse din cadrul operatorului feroviar de stat.

Tren atacat cu pietre

Astfel, în dreptul Pasajului Grant din București niște persoane neidentificate au atacat cu pietre automotorul AM 2059 care asigura trenul RE 7945, cu plecare la 23.10 din Gara de Nord și sosire la Aeroport Henri Coandă la 23.31. Parbrizul trenului a fost fisurat, iar poliția a deschis o anchetă.

Incidentul nu a afectat însă orarul de circulație al celor două trenuri menționate anterior, automotorul vandalizat fiind înlocuit.

Tot sâmbătă seară însă, trenul care trebuia să plece din București Nord la ora 1.50 și să ajungă la Aeroport Henri Coandă la ora 2.11 s-a defectat, fiind constatată o supraîncălzire a motorului.

Din această cauză, a fost anulată și perechea lui cu plecare de la Otopeni la ora 2.32 și sosire la București Nord la ora 2.57, iar până la ora 3 nu s-a mai făcut nicio cursă pe această rută.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE