Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Începe Sauna Fest 2023, cel mai mare festival de saune din lume. Un român, în top 10 al maeștrilor

Începe Sauna Fest, cel mai mare festival de saune din întreaga lume. Cei mai buni specialiști din acest domeniu vin, începând de luni, la București. Printre ei este se numără și Andrei Șerban, care a pus România pe harta mondială a culturii saunei și ritualurilor Aufguss.

Andrei Șerban este câștigătorul locului șapte la Campionatul Mondial Aufguss WM, dedicat specialiștilor care au transformat sauna într-o artă. În direct la Euronews România, el a povestit că Aufguss reprezintă o ”poveste de teatru multisenzorială în interiorul saunei” care creează dependență.

Andrei Șerban, maestru saune Aufguss: ”Aufguss show, este o poveste de teatru multisenzorială în interiorul saunei, cu foarte multe elemente de show în care uleurile esențiale, infuziile și rășinile pe care le utilizăm în saună sunt în perfectă armonie cu povestea pe care o spunem.

Este o poveste care transmite extraordinar de multă emoție și în același timp este ceva unic. Aufguss-ul creează dependență. Noi pornim de la Aufguss clasic care reprezintă o terapie în interiorul saunei unde poți avea parte de un mindfulness autentic. Poți avea parte de un tratament corporal pentru regenerarea tegumentului sau ne concentrăm asupra tractului respirator.

Specialistul a explicat că Aufguss show implică numeroase elemente de spectacol.

Andrei Șerban, maestru saune Aufguss: Intrăm în saună costumați, spunem povești emoționante, dramatice. Avem chiar povești comice sau de satiră. Experiența este una inedită, iar alături de noi, pentru trei săptămâni, 21 de zile”

Experiența de peste 5 ani și pasiunea sa nemărginită pentru saună i-au adus lui Andrei Șerban recunoașterea internațională. Show-ul excepțional intitulat “Workaholic” l-a plasat pe Andrei în topul celor mai buni 10 MoA (n.r: Masters of Aufguss / Maeștri Aufguss) din lume.

“Vreau să vă fac inima să cânte!” este promisiunea și motto-ul lui Andrei pentru Sauna Fest 2023.

Astfel, în prima săptămână a festivalului (2-8 octombrie) vizitatorii Therme îl vor putea vedea pe Andrei live cu show-urile “Workoholic”, “Do not forget” și “Wicked Games”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Peste 300 de spectacole la Sauna Fest

Andrei Șerban, maestru saune Aufguss: Vor găsi show-uri care au câștigat campioane naționale și campionate mondiale. Sunt show-uri inedite care te vor scoate un pic din zona de confort și îți vor aduce extraordinar de multă fericire și emoție în același timp.

Avem show-uri precum «Lord of the rings» în interiorul saunei. Vor fi 60 de Aufguss meisteri cu peste 300 de Aufguss show-uri care se desfășoară în saunele noastre”

Sauna Fest are loc timp de trei săptămâni, între 2 și 22 octombrie, la Therme București. Timp de 21 de zile experți ai saunelor din Belgia, Danemarca, Cehia, Polonia, Germania, Slovacia, Olanda, România, Italia, Marea Britanie, Slovenia și Croația vor susține reprezentații unice pentru publicul din România.

Ediția din acest an va fi mai spectaculoasă și mai intensă ca niciodată! Suntem bucuroși să îi avem la Therme București pe cei mai buni maeștri de saună din lume, chiar din Top 10, în frunte cu Andrei Șerban de care suntem foarte mândri. Dincolo de maratonul de sănătate pe care îl propunem, Sauna Fest este o invitație deschisă la deconectare de la tot ce înseamnă stres cotidian, taskuri, griji și ritmul prea alert în care trăim zi de zi. În plus, nu trebuie să călătoriți în toată Europa pentru a-i avea în fața dumneavoastră pe cei mai de seamă maeștri ai saunelor. Aveți la dispoziție peste 300 de spectacole de saună, toate unice în felul lor prin combinațiile fabuloase de uleiuri esențiale, muzică și costume. Ne vedem în saună!”, a declarat Cosmin Cîrîc, Wellness Director Therme București.

Ce beneficii are sauna și ritualul Aufguss

Cunoscute în toată lumea pentru efectele lor benefice asupra sănătății, precum îmbunătățirea sistemului cardio-vascular, a capacității pulmonare și a sistemului imunitar, saunele au apărut în urmă cu aproximativ 2000 de ani în Finlanda și au rămas până în prezent un adevărat refugiu pentru relaxare, detensionare, echilibrare și răsfăț. 

 Ritualul Aufguss este o tehnică specială prin care un maestru wellness folosește bulgări de gheață cu uleiuri esențiale naturale pentru a răspândi apoi aburul din saună cu ajutorul unui prosop, al unui evantai sau steag. Un Aufguss Show - ceea ce vizitatorii vor experimenta la Sauna Fest - este un spectacol aparte în care maeștrii se folosesc de muzică, dans și povești inspiraționale pentru a reda adevărata emoție și culoare a unui ritual creat pentru simțuri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE