Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Incendiu de vegetație în Cehia. Ce regiune este afectată

Publicat de: Euronews

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Cehă că în Parcul Naţional Boemia Elveţiană, din regiunea Decin, s-a produs un incendiu de vegetaţie, care afectează circa 1.000 de hectare de pădure, informează Agerpres.

Autorităţile cehe au luat măsuri pentru evacuarea populaţiei locale şi a turiştilor străini. Este recomandată evitarea călătoriilor în regiunea respectivă până la normalizarea situaţiei, arată un comunicat MAE.

Unde pot cere ajutor cetățenii români?

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Praga: +420 257 532 090, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Cehă: +420 607 078 501.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de internet a MAE în Cehia şi reaminteşte faptul că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia Călătoreşte în siguranţă, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE