Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Încă doi români au fost uciși în Israel. Numărul deceselor a ajuns la patru

Războiul din Israel continuă să facă victime și printre români. Dacă până acum se știa de două decese ale cetățenilor români, sâmbătă dupămasă numărul s-a dublat. Este vorba de persoane cu dublă cetățenie israeliano-română. În plus, o persoană este dată dispărută.

Patru români au fost uciși în Israel

"Ministerul Afacerilor Externe confirmă cu regret decesul, în contextul situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, a încă două persoane cu dublă cetăţenie, israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiilor acestora.

De asemenea, Ambasada României la Tel Aviv este în dialog cu autorităţile israeliene pentru verificarea informaţiilor cu privire la dispariţia unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliano-română. Deci din păcate, la acest moment, avem patru cetățeni cu dublă cetățenie decedați și o altă persoană cu dublă cetățenie dată dispărută. Aceste informații nu vi le pot oferi (n.r.: dacă e vorba de doi civili).

Ce vă pot spune e că ambasada noastră la Tel Aviv, Consulatul General al României la Haifa nu au recepționat solicitări de sprijin consular privind dispariția sau decesul altor cetățeni în Israel. Rămânem în contact permanent, prin misiunea noastră diplomatică și oficiul consulat de la Haifa, pentru a verifica toate informațiile care îi vizează pe cetățenii români", a precizat purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip, la Euronews România.

350 de români sunt în Fâșia Gaza

Cu o zi înainte, vineri, 13 octombrie, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că are în atenție situația a 350 de cetățeni români aflați în Fâșia Gaza.

În direct la Euronews România, purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip, a precizat că aproape 200 de români au cerut sprijin consular pentru a fi evacuați din teritoriul controlat de gruparea Hamas în care Israelul ia în calcul să demareze o operațiune terestră.

Sâmbătă, au fost aduși acasă 58 de români.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE