Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

În ce țări să mergi dacă ești o persoană singuratică și vrei o vacanță solo

Se spune că există un loc potrivit pentru oricine. Pentru cei care iubesc să se distreze cu prietenii, pentru cei care vor să aibă parte de liniște și pace cu familia și inclusiv pentru singuratici, care adoră să călătorească solo peste mări și țări și fără să simtă dorul cuiva apropiat.

Călătoriile solo sunt în creștere, potrivit Euronews. Iată care sunt câteva dintre cele mai bune destinații de călătorie pentru persoanele care nu sunt sociabile, pentru călătorii mai izolați sau chiar introvertiți, care își doresc spațiu și timp doar pentru ei, de obicei.

Finlanda

Cu multe lacuri, păduri și vârfuri înzăpezite, Finlanda este un paradis pentru iubitorii de natură. Totodată, finlandezii sunt adesea stereotipați ca fiind introvertiți, așa că această țară e numai bună pentru cei care iubesc să trăiască singuri și să plece în lume singuri. 

„Din experiența mea, finlandezii sunt primitori, dar te lasă în pace dacă nu ai nicio treabă cu ei”, potrivit unui utilizator Reddit, citat de Euronews.

În Helsinki, capitala, poți să te plimbi în siguranță pe străzi, iar dacă vrei ceva sălbatic, poți opta pentru o drumeție montană, pentru canotaj sau pescuit. De unul singur, desigur.

Islanda

În cuvinte puține, Islanda este o altă lume. Peisajele sunt uluitoare, iar cea mai bună idee ca să te bucuri de ele este să închiriezi o rulotă.

La începutul lunii septembrie sau în martie, sunt cele mai mari șanse ca turiștii să prindă fascinanta auroră boreală, de care sunt legate multe mituri și legende.

Japonia 

Japonia este țara bunului simț, se știe deja. Manierele și obiceiurile celor de acolo sunt deja foarte cunoscute în toată lumea.

Există un respect deosebit pentru discreție și o politețe ieșită din comun, așa că sunt șanse mari ca odată ajunși acolo, singuraticii să se simtă ca peștii în apă.

De asemenea, Japonia este, în general, o ţară sigură, așa că turiștii solitari nu trebuie să-și facă griji că nu au pe cineva în preajma lor atunci când ies la plimbare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE