Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Împușcarea urșilor, în dezbaterea deputaților. Proiectul de lege urmează să fie adoptat de Camera Deputaților

Discuții tensionate în Camera Deputaților pe marginea proiectului de lege care dă liber la vânătoarea de urși bruni.

Prezenți la dezbaterile din comisia pentru administrație publică, reprezentanții ONG-urilor de mediu au criticat dur proiectul și au avertizat că populațiile de urși ar putea fi dramatic afectate.

Inițiatorii legii spun însă că măsura este necesară chiar pentru protecția acestei specii. Proiectul, care a primit raport pozitiv din partea comisiei, urmează să fie adoptat de plenul Camerei Deputaților.

”Ursul este un carnivor mare, nu este un ursuleț de pluș, nu mănâncă doar afine, mure și miere, nu este Winnie the Pooh, este la clasa carnivore mare și noi trebuie să intervenim pentru însăși protecția acestei specii pentru că altfel va degenera, lucru care a început de altfel să se intample.

Vă rog să dați credit vânătorilor români, să-i lăsați să își facă treabă în continuare.”, a declarat Gheorghe Nacov, deputat minoritatea bulgară.

”Această prevenție de fapt se referea la vânătoare mascată, această vânătoare se va face numai de către străini, ca d-aia s-a dat voie, prin plata unor sume de 5000-7000-10000-15000 de euro către gestionarii de faune cinegetice.”, a adăugat Feher Codruț, reprezentant Asociația Alianța pentru Combaterea Abuzurilor

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE