Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Hackerii ruși folosesc camerele de supraveghere din cafenelele ucrainene, afirmă SUA

Hackerii ruși monitorizează camerele de supraveghere din cafenelele ucrainene pentru a culege informații, a declarat marți un oficial american din cadrul serviciilor de informații.

Susținuți de stat, aceștia încearcă să afle informații despre convoaiele de ajutor care trec, potrivit directorului Diviziei de securitate cibernetică a Agenției Naționale de Securitate (NSA), Rob Joyce, scrie euronews.com.

El a declarat că hackerii ruși au atacat sistemele informatice ucrainene de la începutul ofensivei mai ample a țării lor.

"Sunt atacate mai ales interesele ucrainene, fie ele financiare, de stat, individuale, de afaceri", a declarat Joyce, subliniind că atacurile au fost adesea "doar pentru a perturba" operațiunile.

Hackeri "creativi"

Oficialul NSA i-a calificat pe unii hackeri ruși drept "creativi".

"Observăm cum hackerii ruși se conectează la camere web pentru a observa convoaiele și trenurile care livrează ajutoare", a spus el.

"În loc să folosească camere dintr-un loc public, care sunt disponibile pe internet, ei se uită la camera de securitate a cafenelei."

De asemenea, hackerii ruși își concentrează operațiunile asupra industriilor de apărare și companiilor de logistică din SUA, pentru a afla mai multe despre transporturile de arme către Ucraina, a mai declarat Joyce.

"Acestea se află sub presiunea zilnică a rușilor", a spus el.

În martie, publicația americană CCN a obținut un raport care susținea că organizațiile europene din domeniul militar, energetic și al transporturilor au fost vizate de hackeri ruși într-o aparentă campanie de spionaj.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE