Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Guvernul mai are la dispoziție doar două săptămâni pentru îndeplinirea țintelor din PNRR. Explicațiile lui Marcel Boloș

Guvernul mai are la dispoziție doar două săptămâni pentru îndeplinirea țintelor din PNRR, iar nerespectarea termenelor poate fi un criteriu de evaluare a miniștrilor, de către premierul Nicolae Ciucă. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a spus la Euronews că reformele neîndeplinite pot atrage sancțiuni din partea Comisiei Europene și chiar suspendarea plății următoarei tranșe de bani din PNRR.

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene: „Problemele pe care le avem sunt jaloanele și țintele pe care trebuie să le punem în aplicare. Pentru trimestrul doi avem de îndeplinit 27 de jaloane cu dateline peste două săptămâni și, așa cum a declarat premierul, este un criteriu de evaluare a performanțelor deținătorilor de portofolii de miniștri.”

Din 20 câți miniștri au atribuții în PNRR?

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene: „Cred ca 16. În cursul zilei de luni va fi o altă analiză de etapă. Facem analiza jaloanelor, încă neimplementate, și căutăm decizii, să fie luate în timp util.”

Poate Comisia să spună că sunteți în situația să nu mai solicitați suma?

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene: „Poate să solicite informații suplimentare. Dacă noi, în octombrie, avansăm cererea de plată, iar jaloanele nu sunt îndeplinite poate să suspende plata acestor bani.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE