Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Grevă amânată la Tarom. Sindicaliștii nu sunt mulțumiți de oferta salarială primită la negocieri

Negocierile continuă la Tarom. Sindicaliștii au primit din partea conducerii companiei încă o ofertă salarială pe care au considerat-o inacceptabilă. Dacă nu se înțeleg, potrivit procedurii legale, pot declanșa greva săptămâna viitoare.

Deși discuțiile au început la ora 13, patru ore mai târziu nu a fost obținut niciun rezultat. Conducerea companiei a oferit o creștere de 7% pentru salariul piloților și o creștere de 100-200 de lei pentru restul personalului, adică persoanele care se ocupă de îmbarcare, de check-in, de bilete.

Această ofertă nu a fost acceptată de Sindicatul Unit Tarom. Ei au cerut suplimentarea cu 35% a bugetului de salarii și nu par să dea înapoi de la această revendicare. Dacă nu vor primi ce au cerut ar putea declanșa greva. Pentru a declanșa greva trebuie urmăriți anumiți pași legali, motiv pentru care nu poate fi declanșată înainte de 1 septembrie.

Greva a fost, însă, amânată. Trebuia ca piloții, în număr de 45, care sunt înscriși și în sindicat, să nu mai decoleze începând cu această dimineață, între orele 4 și 7 dimineața.

Angajații companiei aeriene Tarom anunțaseră că aveau de gând să protesteze de două ori pe săptămână.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a recunoscut că există dezechilibre în sistemul de salarizare de la TAROM.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE