Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Întârzieri la zboruri pe tot parcursul anului. Aproximativ 30-40% dintre pasageri vor fi afectați

Zborurile vor fi afectate de întârzieri, până la finalul anului, iar cauza principală este reprezentată de decalajele produse pe marile aeroporturi din Europa. Acestea vor fi transmise și către țara noastră, a spus David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor din România.

Companiile din Europa au disponibilizat personal și s-au confruntat cu greve și întârzieri în livrarea de aeronave noi, ceea ce afectează toate zborurile. Mai mult decât atât, este așteptată și o creștere a prețurilor biletelor de avion, influențată de scumpirea forței de muncă și a combustibililor.

„Lucrăm cu companiile aeriene și cu celelalte aeroporturi ca să atenuăm. Din păcate, vor fi întârzieri tot anul. Se vor atenua în octombrie, noiembrie, decembrie. Aproximativ 30- 40% dintre pasageri sunt afectați de întârzieri”, a spus David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor din România.

Călătorii sunt sfătuiți să verifice cu o zi înainte ora călătoriei, cu operatorul de zbor, iar în cazul în care au conexiune să își ia strictul necesar în bagajul de mână, a mai transmis președintele Asociației Aeroporturilor din România.

Prețurile vor crește în continuare în prima jumătate a anului viitor. Ele vor fi cu 30 - 40% mai mari față de nivelul din 2019.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE