Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Grecii, invitați să caute evaziunea fiscală. Guvernul elen promite bonusuri de 3.000 de euro

În Grecia, plătitorii de taxe sunt invitați să îi vâneze pe evazioniști, iar dacă au succes pot primi de la stat un bonus de trei mii de euro. Un proiect de lege în această chestiune este în discuția guvernului ele.

Cei care vor să îi identifice pe evazioniști vor scana chitanțele primite într-o aplicație specializată. Aceasta permite oamenilor să verifice autenticitatea şi conţinutul chitanţelor de la casele de marcat şi să afle descopere dacă acestea nu sunt autentice sau nu au fost trimise fiscului.

Autoritățile anunță că mai mult de două sute de mii de greci au descărcat deja aplicația și se așteaptă la mulți alții după ce vor fi acordate bonusurile de trei mii de euro.

Conform datelor AADE, peste 235.000 de cetăţeni au descărcat deja aplicaţia iar numărul acestora ar urma să crească după anunţarea acordării "bonusului".

Din ziua în care a fost activată aplicaţia, au fost transmise 135.000 de plângeri, din care 75.000 anonime şi 60.000 cu numele trimiţătorului.

În plus, Ministerul Economiei şi AADE au prezentat luni o altă platformă "pentru plângerile cetăţenilor", disponibilă pe portalul digital myAADE (myaade.gov.gr) prin care părţile interesate pot transmite automat plângerile şi informaţiile lor, cu precizarea numelui sau în mod anonim, pe diverse teme: corupţie, evaziune fiscală şi încălcări ale dispoziţiilor vamale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE