Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Germanii au sărbătorit Crăciunul în apă. Înotătorii au sărbătorit nașterea Domnului cu o baie în lacul Oranke

Germanii au sărbătorit Crăciunul în apă. Zeci de berlinezi au înfruntat temperaturile scăzute ale unui lac pentru baia ritualică de sărbători.

Obiceiul datează de peste 40 de ani și este un prilej de bucurie și socializare pentru pasionații sportului acvatic de toate vârstele.

Un club de înotători din Germania sărbătorește Craciunul într-un mod inedit. Membrii grupului au organizat o baie festivă în apele înghețate ale unui lac din Berlin.

”Am venit din nou aici la Lacul Oranke. Apa este foarte bună de făcut baie. Nici temperatura aerului nu ne deranjează. Este întotdeauna o zi minunată pentru a ne petrece Crăciununul aici.

Unii fac baie. Și eu am înotat puțin. Era fascinant să stai în apă mai mult timp, acum cu apa rece. După aceea, mă încălzesc din nou.”, a declarat Holger Klempnow, înotător.

În ciuda temperaturilor scăzute, berlinezii au înfruntat apa rece pentru a celebra tradiția care a devenit un ritual anual, la fel ca și colindele.

”Da, Crăciunul este un prilej de socializare. Și este, de asemenea, foarte distractiv. Cu colindatul de Crăciun, de exemplu. Este o tradiție veche și durează de peste 40 de ani.”, a adăugat Arno Gentzmann, înotător.

Înotătorii spun că beneficiile scăldatului în apele reci care nu depășesc 5 grade sunt importante pentru sănătate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE