Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Germania | Abonamentul de 9 euro la transportul în comun ar putea fi prelungit

Publicat de: Euronews

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a apreciat că abonamentul de nouă euro pe lună la transportul public, pe care Guvernul l-a introdus pentru a ajuta la compensarea creşterii inflaţiei, este „un mare succes” şi a cerut menţinerea programului.

Germania a redus preţul abonamentelor pentru călătoriile cu trenurile regionale, autobuzul şi metroul în lunile iunie, iulie şi august, până la minimumul istoric de nouă euro pe lună, în încercarea de a economisi combustibil şi a urgenta decarbonizarea.

Abonamentul de nouă euro i-a ajutat pe cetăţeni, în condiţiile în care în Berlin taxa lunară pentru transportul public era de 86 de euro, potrivit Agerpres.

Mulţi cetăţeni au cerut prelungirea abonamentului de nouă euro pe lună la transportul public dar ministrul de Finanţe, Christian Lindner, a declarat că măsura ar costa Germania 14 miliarde de euro pe an, bani care nu ar mai fi disponibili pentru investiţii, de exemplu în educaţie.

Succesul abonamentului de nouă euro a arătat că mulţi cetăţeni vor un sistem simplificat pentru transportul public, a declarat Scholz.

Ministrul Transporturilor, Volker Wissing, va analiza, împreună cu autorităţile din cele 16 landuri germane, responsabile pentru transportul local, cum ar putea fi îmbunătăţit „confortul, uşurinţa utilizării şi, poate, accesibilitatea” în transportul public, a anunţat cancelarul Germaniei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE