Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

George Simion nu vrea niciun migrant în România: "Nu vom avea livratori de mâncare". Declarația vine în contextul acordului UE privind migrația

Problema migranților a devenit una extrem de complicată în ultima vreme, odată cu războiul din Ucraina și cu cel din Israel.

În acest context, statele din Uniunea Europeană au dezbătut intens pe această temă și tocmai au ajuns la un acord pe care Roberta Metsola îl numește istoric. Politica migranților este un subiect sensibil, iar partidul AUR a avut mereu poziții diferite. Prezent la Euronews România, liderul acestei formațiuni, George Simion, a explicat cum ar trebui tratată această problemă, în viziunea AUR.

George Simion: "Nu vom mai avea livratori de mâncare, la o adică"

George Simion, președintele AUR: "Migranți ilegali? Niciunul. Nu știu dacă e posibil, îmi imaginez o lume în care fiecare se duce să-și cumpere mâncare, nu vom mai avea livratori de mâncare, la o adică. Chiar existența noastră și toată civilizația noastră este pusă în pericol. Lăsând gluma la o parte, aceia sunt migranți ilegal, care vin pe baza unui permis de muncă. Eu am zis de migranți ilegali, sirieni, afgani care trec granița ilegal și trebuie duși înapoi.

Am fost în Italia și am văzut că se pune problema de a-i duce în Albania sau Rwanda, dar nu cred că mai este loc de migrație ilegală, de migrație necontrolată în lumea civilizată."

  • Eurodeputații și reprezentanții statelor membre UE au ajuns la un acord privind reforma sistemului european de migrație. Acordul este criticat de activiștii pentru drepturile omului.

Simion nu acceptă "migranți fundamentaliști sau musulmani"

George Simion, președintele AUR:"Unii fug de moarte, da. Poate e cazul să ne mai potolim să mai exportăm războaie în unele țări care, cât de cât, erau funcționale. Știți că Siria, înainte de război, era un stat care nu exporta genul ăsta de migrație ilegală. Au venit unii cu bombe, cu arme acolo și au creat problema asta. Vor spune unii că au făcut lucrul ăsta intenționat. Nu putem să știm sigur. Cert e că soluția este să avem un stat sirian puternic care să-i țină pe sirieni acolo, nu să-i exporte cu milioanele către Germania și Europa.

Până se opresc acele războaie, au statutul de refugiați de război. Dar să avem grijă cine sunt acești refugiați de război, să nu luăm fundamentaliști, musulmani, de exemplu, cum am văzut că sunt cazuri în multe state ale Europei. Nu-mi doresc asta pentru copiii mei, pentru viitorul României.

Am văzut ce se întâmplă, ce manifestații pro-Hamas sunt în vestul Europei. Trebuie să fim responsabili pentru cetățenii pe care îi reprezentăm. După ce se încheie războiul, se pot întoarce acasă. Nu trebuie să acceptăm oameni care vin să muncească și care vin ilegal. E o diferență majoră între refugiații de război și oamenii care vin să încalce legile, să treacă granița ilegal pentru un loc de muncă. Mai bine ajutăm toate cele 27 de state UE să aibă locuri de muncă la ei acasă."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE