Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Gareth Bale, de cinci ori câștigător al Ligii Campionilor, și-a anunțat retragerea „imediată” din fotbal

Gareth Bale, fostul star de la Real Madrid, Tottenham, Southampton și al naționalei Țării Galilor, și-a anunțat retragerea din fotbal, la vârsta de 33 de ani.

Fotbalistul a făcut anunțul printr-un mesaj postat pe rețelele sociale. „După o analiză atentă și atentă, îmi anunț retragerea imediată din fotbalul de club și internațional”, a scris galezul.

„Mă simt incredibil de norocos că mi-am îndeplinit visul de a practica sportul pe care îl iubesc. Mi-a oferit cu adevărat unele dintre cele mai frumoase momente din viața mea. Cele mai mari dintre cele mai mari momente de-a lungul a 17 sezoane, care vor fi imposibil de reprodus, indiferent de ceea ce îmi rezervă următorul capitol”, a continuat Bale.

Gareth Bale a făcut parte din lotul naționalei Țării Galilor la Cupa Mondială din Qatar, însă nu a reușit să depășească faza grupelor.

În iunie 2022, Bale semnase un acord cu echipa Los Angeles FC din MLS (Major League Soccer, campionatul de fotbal din SUA), pentru care a apucat să joace numai 12 meciuri și să marcheze două goluri.

Între 2013 și 2022, Bale jucat pentru Real Madrid, alături de care a cucerit de cinci ori Liga Campionilor.

Pentru Țara Gaillor, Bale a jucat 111 meciuri, marcând 41 de goluri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE