Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

GALERIE FOTO. Mexic sărbătorește Ziua Morților printr-o paradă colorată

De Elena Moldoveanu  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Schelete gigantice au dansat sâmbătă pe străzile din Ciudad de Mexico, în cadrul unei parade pline de culoare, la începutul festivităților de Ziua Morților. Mii de oameni au urmărit parada pe un traseu de 4,8 kilometri, de la Reforma Avenue până la piața Zocalo din centrul capitalei mexicane.

Mulțimea a aplaudat în timp ce sute de actori, dansatori și acrobați, mulți în costume regionale, s-au alăturat unor care alegorice uriașe și marionete impunătoare. Ideea paradei a fost inspirată de scenele de deschidere ale filmului „Spectre”, de James Bond. Aceasta a devenit o parte populară a sărbătorilor, încă de la prima, care a avut loc în 2016.

Ziua Morților, o tradiție

Autoritățile din Ciudad de Mexico au anticipat că un milion de persoane se vor alinia de-a lungul principalelor bulevarde ale orașului pentru a se bucura de procesiunea de sâmbătă.

„Aceasta este o realitate pe care eu, din Brazilia, nu am văzut-o niciodată și la început este un pic ciudat, este un pic înfricoșător. Dar în cele din urmă... Îi vezi pe oameni foarte calzi și uniți, iar asta face ca acest lucru să fie magic și nu este deloc înfricoșător. Este magic,” a declarat un turist din Brazilia.

1 / 11

Sursa foto: AP

Mexicul are de mult timp o atitudine diferită față de moarte, mai socială, mai acceptată decât alte părți ale lumii. Sărbătorile de Ziua Morților constau, în mod tradițional, în adunarea familiilor la mormintele celor dragi decedați în perioada 1-2 noiembrie, aducându-le muzică și băutură.

Parada permite ca această tradiție să fie împărtășită cu mii de turiști din întreaga lume care doresc să afle mai multe despre alte perspective de a privi moartea.

Distribuie

Taguri