Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FSB a arestat opt suspecți după explozia podului din Crimeea, printre care și cinci ruși

Serviciile de securitate ale Rusiei anunță că au arestat opt persoane pe care le suspectează de implicare în atacul cu bombă asupra podului Kerci. FSB a precizat că este vorba de cinci ruși și „trei cetățeni ucraineni și armeni”, care ar fi participat la pregătirea atentatului asupra structurii care leagă Crimeea de Rusia.

FSB oferă versiunea sa despre atacul asupra podului din Crimeea. Serviciile de securitate ruse au făcut publice aceste imagini ale unui camion care ar fi fost implicat în explozia, care ar fi fost organizată de serviciile de informații militare ucrainene, potrivit lor.

Un comunicat de presă menționează că au fost arestați opt oameni: cinci ruși și „trei cetățeni ucraineni și armeni”.

Potrivit FSB, explozibilul a fost ascuns în 22 de paleți de role de folie de plastic. Acesta ar fi fost trimis cu barca din portul ucrainean Odessa într-un alt port din Bulgaria, înainte de a tranzita Georgia și Armenia pentru a ajunge pe cale rutieră în Rusia.

Podul care traversează strâmtoarea Kerci este o rută cheie și simbolică care leagă Rusia de peninsula ucraineană anexată de Moscova în 2014. Sâmbăta trecută, o explozie puternică l-a deteriorat grav. Însă de atunci traficul rutier și feroviar a fost reluat parțial.

În alte două comunicate de presă, FSB a mai susținut că a dejucat două tentative de atentat în Rusia, atribuite tot serviciilor de securitate ucrainene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE