Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Frontex: Numărul imigranților ilegali în spațiul European va crește puternic în 2024

Imigrația ilegală în UE, provenită din Africa de Vest, a crescut de peste zece ori în luna ianuarie, a informat agenția Frontex, citată de Reuters. Se așteaptă ca sosirile totale ale imigranților ilegali în spațiul European să crească în 2024, iar oficiali ai Frontex estimează că oprirea completă a migrației oamenilor este imposibilă.

Toate aceste estimări au fost date publicității de șeful Frontex, Hans Leijtens, înaintea vizitei președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen în Mauritania, țară devenită recent un punct-cheie pentru fluxul de imigrației ilegală dinspre Africa spre Europa.

Leijtens a spus că gestionarea ordonată a frontierelor externe ale Uniunii Europene este o parte importantă a unui program european mai larg necesar pentru a face față fenomenului imigrației ilegale. Anul trecut, Frontex a înregistrat 380.000 de treceri ilegale a frontierei, cel mai mare număr înregistrat din 2016 până azi.

Cei care fug de războaie au dreptul la azil în UE, care a adăpostit milioane de ucraineni care fug de invazia Rusiei din 2022. Africanii sunt văzuți în cea mai mare parte ca migranți de muncă, iar blocul vrea să țină sub control astfel de sosiri.

Retorica anti-imigrație a crescut în întreaga UE de când peste un milion de persoane - în mare parte refugiați sirieni - au sosit prin Marea Mediterană în 2015, luând prin surprindere statele membre.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE