Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O cultură de canabis de aproximativ 4.000 de metri pătrați, descoperită de DIICOT în Timiș. Opt persoane au fost reţinute

Opt persoane au fost reţinute de DIICOT Timişoara, pentru 24 de ore, pentru trafic de droguri de risc, iar vineri urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş cu propunerea de arestare preventivă a bănuiţilor, pentru 30 de zile.

Poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Timişoara, au pus în aplicare, joi, 11 mandate de percheziţie, în judeţul Timiş, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc, a anunţat, vineri, Birol de presă al Poliţiei Timiş.

Din cercetările efectuate a rezultat că pe parcursul anului 2023, şase persoane bănuite ar fi înfiinţat şi întreţinut, în scopul comercializării, o cultură outdoor de canabis, pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 - 4.000 de metri pătraţi, într-o zonă rurală a judeţului Timiş.

VEZI GALERIA
4 imagini

Cultura ascunsă într-o zonă cu vegetație densă și protejată cu camere video

Pentru a nu fi observată, cultura a fost dezvoltată într-o zonă cu vegetaţie deasă, în proximitatea unui râu, care a asigurat necesarul de apă prin intermediul unui sistem extins de irigaţii format din ţevi şi racorduri.

Pentru asigurarea culturii, bănuiţii ar fi luat măsuri de protecţie activă, instalând mai multe camere video cu transmitere live, disimulate în vegetaţia densă din proximitatea plantaţiei, în vederea identificării unor potenţiali hoţi sau rivali, dar şi pentru a observa prezenţa poliţiei.

De asemenea, s-a stabilit că de la finele lunii septembrie, alţi doi bănuiţi, care ar fi luat cunoştinţă despre cultura de canabis situată pe terenul agricol, ar fi recoltat în mod repetat cantităţi mari de plante, pe care le-ar fi depozitat în mai multe locaţii din judeţ.

Polițiștii au conficat 400 de kilograme de plante

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate, de la o adresă din judeţ (un canton) cantităţile de 400 de kilograme de masă verde (planta canabis), 60 de kilograme muguri de canabis şi 68 de kilograme de canabis, ambalat în pungi vidate de câte un kilogram.

Vineri dimineaţa, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Glad Voievod Timişoara, sunt ridicate plantele de canabis care formează cultura outdoor, ce se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 - 4.000 de metri pătraţi.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE