Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fostul fotbalist John Carew, condamnat la 14 luni de închisoare în Norvegia pentru evaziune fiscală

John Carew a fost condamnat la 14 luni de închisoare de judecătorii din Oslo. Fostul fotbalist este acuzat de evaziune fiscală.

Fostul internațional, în vârstă de 43 de ani, nu a declarat autorităților fiscale din Norvegia venituri de aproximativ 12,8 milioane de coroane, respectiv 1,2 milioane de euro, între anii 2014 și 2019.

Carew a susținut că locuia în Marea Britanie la acea vreme, dar autoritățile au descoperit că a petrecut mai mult de 183 de zile în Norvegia în perioada respectivă.

Cine transmite Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar 2022. Unde se văd meciurile în România și restul Europei

De asemenea, el a fost condamnat pentru că nu a declarat statului câștiguri personale de peste 300 de milioane de coroane, respectiv 29 de milioane de euro. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, Carew a fost amendat cu 540.000 de coroane, echivalentul a 52.000 de euro.

Acuzat de neglijență gravă, dar fără intenție

Tribunalul din Oslo a declarat miercuri că serviciul penitenciar din Norvegia va decide cum își va ispăși Carew pedeapsa.

"Instanța a constatat că a acționat cu neglijență gravă, dar nu intenționat", a declarat Berit Reiss-Andersen, avocatul lui Carew, adăugând că Carew "a vrut să ajungă la conciliere".
Fostul fotbalist va contesta probabil decizia judecătorilor, după ce va primi motivarea instanței.

Cu o carieră de 15 ani, Carew a jucat pentru nouă cluburi europene, printre care Valencia, Roma, Lyon și Aston Villa.

De asemenea, el a jucat de 91 de ori pentru țara sa între 1998 și 2011, înainte de a se lansa în cariera de actor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE