Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

F1: Sainz va fi operat și ratează etapa din Arabia Saudită. Debut pentru un pilot de 18 ani la Ferrari

Ferrari a anunțat că spaniolul Carlos Sainz a fost diagnosticat cu apendicită și va fi supus unei intervenții chirurgicale. Astfel, pilotul spaniol nu va mai participa la etapa din Arabia Saudită.

În locul lui Sainz, la volanul monopostului Ferrari se va afla Ollie Bearman, pilotul de rezervă al echipei, care concurează în Formula 2 pentru Prema Racing. Astfel, Bearman nu va mai concura în etapa de Formula 2 din acest weekend, unde reușise să obțină un pole position.

  • Calificările pentru Marele Premiu din Arabia Saudită vor fi vineri, de la ora 19:00.
  • Cursa este programată pentru sâmbătă, ora 19:00.

”Carlos Sainz a fost diagnosticat cu apendicită și va avea nevoie de operație.

Începând cu FP3 (a treia sesiune de antrenamente - n.r.) și pentru restul acestui weekend, el va fi înlocuit de pilotul de rezervă Oliver Bearman. Prin urmare, Oliver nu va mai participa la această etapă a Campionatului F2.

Familia Ferrari îi dorește lui Carlos o recuperare rapidă.”, a transmis Ferrrari.

În prima etapă a sezonului 2024 de Formula 1, Carlos Sainz a urcat pe podium, pe poziția a treia, în spatele piloților de la Red Bull, Max Verstappen și Sergio Perez. Spaniolul se află la ultimul său sezon pentru Ferrari.

Cine este Ollie Bearman

În vârstă de 18 ani, britanicul Oliver Bearman este la al doilea său sezon în Formula 2, pentru Prema Racing. Înaintea debutului sezonului 2024 de Formula 1, Ferrari a anunțat că Bearman va fi unul din piloții de rezervă ai scuderiei, alături de Antonio Giovinazzi și Robert Shwartzman.

În sezonul 2023, Ollie Bearman s-a clasat pe locul al șaselea, cu 130 de puncte, fiind unul dintre cei mai buni debutanți ai acelui sezon. A reușit să câștige patru curse și să se claseze de șase ori pe podium.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE