Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Focuri de armă la granița dintre Serbia și Ungaria. Un om a fost ucis în timpul unei încăierări între două grupuri de migranți

Un migrant a fost ucis și alți doi au fost răniți într-un schimb de focuri într-o localitate de la granița dintre Serbia și Ungaria. Incidentul s-a produs în zona pe unde trece o rută des folosită de refugiații din Asia și Africa pentru a ajunge în Uniunea Europeană. Oamenii spun că focurile de armă s-au auzit chiar lângă casele lor, iar acum le este frică să iasă în stradă. Autoritățile locale dau însă asigurări că nu mai există niciun pericol.

Schimbul de focuri a avut loc chiar lângă casa lui Gabor Szabo. Un migrant a tras cu o armă automată. Un refugiat afgan a fost ucis, iar alți doi au fost răniți și internați la spitalul din localitate. Gabor Szabo spune că, înainte de acest incident, focuri de arme s-au auzit și în pădurea din apropiere. La scurt timp, după ce s-a lăsat întunericul, încăierarea a continuat chiar lângă casa lui. În acel moment, el cu soția sa și cei doi copii se aflau în casă.

Gabor Szabo, locuitor al satului Hajdukovo, Serbia: „Am închis și am blocat toate ușile și ferestrele. Nu am putut să-mi dau seama cu exactitate de unde venea zgomotul, dar era foarte aproape. Ne-am baricadat în casă. Mai târziu am văzut un migrant cu o armă”.

Suspectul nu a fost prins deocamdată, iar locuitorii spun că sunt îngroziți de cele întâmplate. Poliția patrulează pe străzile satului și le recomandă oamenilor să nu se îndepărteze de sat sau să meargă în pădurea din preajmă, fiindcă nu este un loc sigur. 

Gabor Szabo spune că schimburile de focuri au început lângă autostradă, acolo unde taximetriștii îi aduc de obicei pe migranți. Granița maghiară este la doar câțiva kilometri distanță. Oamenii spun că împușcăturile nu mai sunt neobișnuite în această zonă. În iulie anul trecut, mai mulți oameni au fost răniți în timpul unei încăierări dintre două grupuri de migranți.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE