Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Festivalurile verii în 2022. Artiști de renume au venit pentru prima oară în România

Vara lui 2022 a stat sub semnul muzicii. După doi ani cu restricții, în care emoțiile bucuriei au fost trecute în plan secund, în care grijile și regulile ne-au redefinit libertatea, ne-am permis să zâmbim, să cântăm și chiar să dansăm. Astfel, am simțit la unison bucuria și am vibrat alături de sute de mii de suflete.

2022 a adus în România artiști de talie mondială, la festivalurile consacrate. Unii, pentru prima oară în țara noastră. J Balvin a cântat în fața a 80 de mii de oameni, la Untold.

Electric Castle 2022

La Bonțida, la Electric Castle, trupe precum Twenty One Pilots ori britanicii de la Gorillaz au dus show-ul la superlativ. Americanii au dat chiar unul dintre clipurile virale ale verii, cu mixul între piesa lor originală, Heathens și melodia de pe coloana sonoră a serialului Stranger Things, a adunat peste 18 milioane de vizualizari.

Twenty one pilots: „Electric Castle este probabil unul dintre cei mai tari festivaluri la care am participat”

Arctic Monkeys au fost la Summerwell, DJ-ii Tiesto și Marshmallow la Saga, iar Louis Fonsi, cel care a scos planeta la dans când a lansat hitul “Despacito”, a fost prezent la IntenCity, Craiova.

Neversea, festivalul de la malul mării

La malul mării, Neversea a prins viață din nou. Black Eyed Peas a urcat pe scena principală și au oferit un moment de-a dreptul emoționant .

Jurnaliștii Euronews au transmis în direct de la cele mai importante festivaluri ale verii. A fost despre bucuria momentului, despre regăsire și libertate, dar și despre poveștile celor care au străbătut o jumătate de glob pentru a trăi pe viu emoția întâlnirii cu artistul preferat.

Turist: „Am facut un drum din Brazilia până aici special pentru Untold! Este extraordinar. Toată lumea este prietenoasă și desigur Dj buni, muzică bună.”

Zeci de mii de turiști străini în România

Dincolo de sentimente stau însă modele de business viabile. Împreună, cele mai importante evenimente de acest gen aduc în România zeci de mii de turiști străini, care, la rândul lor, contribuie la economia locală.

Doar Untold a adus în Cluj-Napoca peste 50 milioane de euro. De altfel, trebuie remarcată și popularitatea în creștere a festivalului din Cluj-Napoca, așezat de platforma de specialitate Viberate pe locul cinci în topul celor mai mari festivaluri din lume. Asta înseamnă că România, a fost pusă pe harta destinațiilor pentru o experiență de festival de neuitat.

Se anunță spectacol și în 2023, cu un lineup deschis de Imagine Dragons și care-l include, mult îndrăgitul DJ - pe Armin van Buuren.

La Electric Castle, în schimb, vin -alături de mulți alții - Chemical Brothers, Iggy Pop sau Pendulum.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE