Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fermierii continuă protestele în Italia. Oamenii cer o reprezentare mai bună și un tratament mai avantajos

Fermierii italieni continuă să protesteze pe șosele cu tractoarele. Oamenii s-au adunat lângă principalele ieșiri de pe autostradă cu sute de tractoare pentru a protesta față de politicile agricole ale UE, a prețurilor excesive la motorină și a costurilor care depășesc veniturile.

Fermierii italieni cer, de asemenea, o mai bună reprezentare și mai multe avantaje pentru sectorul lor.

Protestatar: „Ne vom întâlni cu ceilalți fermieri la stația de taxare de pe autostradă. Vom protesta împotriva unui guvern care nu ne ajută. În 2024 nu ar trebui să fie așa.”

Politicile agricole și climatice din UE

Protestele din Italia durează de câteva zile, dar nu au perturbat niciodată traficul în mod semnificativ.

Protestatar: „Sicriul este simbolul tuturor fermierilor italieni, pentru că așa cum merg lucrurile, încet, încet, cu toții se vor întâlni cu moartea. Vom muri cu toții încet, încet, pentru că problema este că Europa ne face rău încet, politicile europene, ca să rezumăm în câteva cuvinte, duc la moartea agricultorilor, a micilor agricultori. Marile companii agricole se pot apăra, dar cei mici, ca noi, vor muri.”

Premierul de dreapta al Italiei, Giorgia Meloni, a dat vina pe „abordarea ideologică” a UE în ceea ce privește politicile agricole și climatice pentru dificultățile financiare ale agricultorilor din țara sa.

Protestatar: „Dorim, în primul rând, să obținem un preț bun pentru produsele noastre. Ne-am săturat de stimulente, de finanțări, vrem doar ca produsul pe care îl obținem să primească un preț corect. Apoi, tractoarele noastre le vom cumpăra singuri, benzina o vom cumpăra singuri. Dacă ne vor da un preț corect pentru produsele noastre vom fi rezolvat toate problemele.”

Guvernul Meloni a prelungit și în acest an ajutorul de stat pentru utilizarea motorinei în agricultură.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE