Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Explozie puternică, urmată de un incendiu la o hidrocentrală din Italia. Cel puțin trei oameni au murit

Cel puțin trei persoane au murit, iar alte patru sunt date dispărute, marți, după ce o explozie urmată de un incendiu s-a produs la o hidrocentrală din nordul Italiei, au anunțat autoritățile locale, citate de agenția Reuters.

Explozie puternică, urmată de un incendiu la o hidrocentrală din Italia

UPDATE. Între timp, numărul victimelor a ajuns la patru, conform agenției ANSA, care precizează că toate cadavrele găsite aparțin unor bărbați. În plus, trei persoane sunt grav rănite, cu arsuri severe, și alte cinci sunt date dispărute.â, după explozia din zona lacului de acumulare de la Suvian.


Știrea inițială:

Compania italiană Enel a confirmat că incendiul a izbucnit la unul dintre transformatoarele hidrocentralei sale din Bargi, o localitate din apropiere de Bologna. Potrivit pompierilor, explozia s-a produs în jurul orei locale 15 la un baraj de pe lacul Suviana, unul dintre cele trei lacuri artificiale care alimentează unitatea de producere a energiei.

Marco Masinara, primarul orașului Camugnano, aflat în apropiere, a anunțat că au fost descoperite trei cadavre în urma deflagrației. Patru persoane sunt date dispărute, iar alte trei au fost ”grav rănite”, fiind transportate la spital.

Din primele informații, edilul a precizat că explozia s-a produs, cel mai probabil, în urma unei defecțiuni la o turbină.

Enel nu a făcut niciun comentariu cu privire la cauză. Compania a declarat că bazinul barajului nu a fost avariat și că centrala era deconectată în momentul incidentului, astfel că nu a existat niciun impact asupra furnizării de energie electrică.

O înregistrare video furnizată de pompieri a arătat un fum gros care se ridica din centrală.

Decesele sunt de natură să alimenteze îngrijorările exprimate de sindicate cu privire la siguranța la locul de muncă în Italia. Două dintre cele mai mari sindicate din țară urmau deja să organizeze joi o grevă de patru ore la nivel național pentru a protesta față de această problemă.

În februarie, într-un accident de mare amploare, cinci muncitori au fost uciși și trei grav răniți în timp ce construiau un supermarket în orașul Florența.

Enel a declarat că a evacuat muncitorii de pe șantierul de la Bargi și că se coordonează cu salvatorii de la pompieri.

Primarul Marco Masinara a afirmat că flăcările au izbucnit sub nivelul solului, adăugând că "centrala se află în întregime sub nivelul lacului, la o adâncime de aproximativ 30 de metri".

El a declarat pentru agenția de presă italiană Ansa că, din primele informații, muncitorii lucrau la o turbină în momentul producerii accidentului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE