Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Explozie masivă la o benzinărie din Daghestan, în Rusia. Sunt 27 de morți și peste 100 de răniți

O explozie masivă la o benzinărie din sudul regiunii ruse Daghestan a ucis 27 de persoane și a rănit peste 100, au declarat marți oficialii locali.

Trei dintre morți erau copii, a declarat guvernatorul Daghestanului, Serghei Melikov.

Explozia a avut loc luni seară, la periferia orașului Makhachkala, capitala regiunii. Un incendiu a izbucnit la un atelier de reparații auto și s-a extins la o benzinărie din apropiere, declanșând o explozie, a relatat agenția de știri de stat rusă RIA Novosti, citând Ministerul pentru Situații de Urgență al țării.

Incendiul care a urmat s-a extins pe o suprafață de 600 de metri pătrați, a precizat raportul. Unii dintre răniți vor fi transportați cu avionul la Moscova pentru tratament, a precizat raportul.

Autoritățile ruse au lansat o anchetă penală. Familiile victimelor vor primi câte 1 milion de ruble (aproximativ 10.000 de dolari) fiecare, au declarat autoritățile din Daghestan, iar cei răniți vor primi 200.000-400.000 de ruble (aproximativ 2.000-4.000 de dolari).

Ziua de marți a fost declarată zi de doliu în Daghestan.

În cealaltă parte a Rusiei, în vestul Siberiei, o altă explozie a ucis două persoane și a rănit alte cinci în noaptea de luni spre marți. Explozia a avut loc seara târziu la o mină de petrol din regiunea Khanty-Mansiysk, au declarat autoritățile locale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE