Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Eurostat: România, printre statele membre UE unde s-a înregistrat o scădere a venitului gospodăriei, în 2021

Publicat de: Euronews

Anul trecut, 84% din populaţia UE locuia în gospodării al căror venit net fie a rămas stabil (66,5%), fie a crescut (17,5%) comparativ cu 2020, în timp ce 16% din populaţia UE a raportat o scădere, arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Ponderea populaţiei care a declarat o scădere a venitului gospodăriei variază de la 5,4% în România la 27,6% în Cipru, în timp ce ponderea celor care au raportat o creştere a venitului gospodăriei variază de la 4,9% în Italia la 34,8% în Cehia, potrivit Agerpes.

Ponderea populaţiei care locuia în gospodării cu un venit mai mult sau mai puţin stabil în 2021 comparativ cu 2020 depăşeşte 50% în toate statele membre UE, de la 50,7% în Cipru la 84% în Italia.

În 17 din statele membre UE, ponderea populaţiei care a declarat o creştere a venitului a fost mai ridicată decât ponderea celor care au raportat o scădere. Diferenţa a fost de peste zece puncte procentuale (pp) în opt din ţările membre UE.

În schimb, ponderea populaţiei care a declarat o scădere a venitului a fost mai ridicată decât ponderea celor care au raportat o creştere în nouă state membre UE, diferenţa fiind de sub zece puncte procentuale în opt din aceste ţări membre UE.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE