Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Estonia cere mai mult sprijin pentru Ucraina și judecarea celor responsabili pentru declanșarea războiului

Parlamentul eston a cerut miercuri un sprijin mai ferm pentru Ucraina în apărarea sa împotriva Rusiei şi a susţinut Kievul în eforturile sale de a interzice participarea sportivilor ruşi şi belaruşi la competiţiile internaţionale şi la Jocurile Olimpice, informează dpa, citată de Agerpres.

„Nici Comitetul Internaţional Olimpic şi nici nimeni altcineva nu poate rămâne neutru în ceea ce priveşte crimele de război şi genocidul comise de regimul terorist al Rusiei”, se arată în rezoluţie.

Acoperirea acestor crime cu drapelul olimpic este „imorală şi inacceptabilă”, se spune în declaraţia Riigikogu, parlamentul eston.

Estonia cere aducerea în fața justiției a celor responsabili de război

Aceasta este cea de-a şasea declaraţie a Riigikogu în sprijinul Ucrainei. Parlamentarii estonieni au condamnat, de asemenea, agresiunea militară a Rusiei, au asigurat Ucraina de sprijinul Estoniei şi au cerut consecinţe legale pentru cei responsabili de război.

„Curajul poporului ucrainean obligă ţările care respectă valorile democratice la unitate şi cooperare continuă pentru victoria Ucrainei”, au spus parlamentarii. Riigikogu a cerut comunităţii internaţionale să sprijine Ucraina mai hotărât cu mijloace militare, politice şi economice pentru a atinge mai rapid acest obiectiv.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE