Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Emoții pentru fanii FC Barcelona. Lewandowski și alți jucători transferați în vară nu au încă drept de joc

Fanii celebrului club de fotbal FC Barcelona au emoții la startul campionatului. Clubul nu i-a înregistrat încă oficial pe Lewandoski și pe ceilalți fotbaliști transferați în această vară, deși mâine începe prima etapă din campionatul spaniol de fotbal. Oficialii catalani au apelat la un artificiu financiar ca să poată oficializa trasferurile. Au vândut un pachet de acțiuni de la studioul media pentru 100 de milioane de euro.

Acești bani ar fi trebuit să le dea dreptul să-i înregistreze pe noii veniți, însă pe site-ul la Liga ei nu apar ca sportivi ai clubului.

Lewandowski riscă să nu intre pe teren în prima etapă

45 de milioane de euro a plătit Barcelona pentru semnătura fostului golgheter din Bundesliga, Robert Lewandowski. Acesta riscă să nu intre pe teren la meciul cu Rayo Vallecano din prima etapă. 

În aceeași situație mai sunt Raphinha, Kessie, Christensen sau Kounde, jucători pentru care clubul a plătit peste 150 de milioane de euro, dar pe care nu îi poate folosi. Motivul este o regulă care le impune cluburilor din La Liga să respecte o balanță financiar – contabilă între venituri, salarii și datorii.

Catalanii au probleme financiare din cauza crizei provocate de pandemie. În trecut, oficialii clubului au cerut veniturile din drepturile TV în avans ca să își mai reducă din datorii, însă UEFA a refuzat cererea.

Cu o zi înainte de startul campionatului, clubul a anunțat că a vândut  un pachet de acțiuni de la Barca Studios pentru 100 de milioane de euro.

Cu această sumă în cont, catalanii speră să-și înregistreze jucătorii transferați în timp util.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE