Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Emmanuel Macron a criticat acordul Uniunii Europene care reglementează folosirea inteligenței artificiale

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a criticat azi acordul la care a ajuns Uniunea Europeană prin care se reglementează folosirea inteligenței artificiale, informează France Presse. UE a convenit recent asupra unei legislații fără precedent la nivel global pentru a reglementa intligenței artificiale, după trei zile de negocieri intense între statele membre și Parlamentul European. Acest text, prezentat drept „istoric” de Comisia Europeană, se presupune că va promova inovația în Europa, limitând în același timp posibilele excese ale acestor tehnologii foarte avansate.

 În timpul unui discurs despre avantajele inovațiilor, ținut la  la Toulouse, șeful statului francez a spus că nu este o idee bună ca Uniunea Europeană să vrea să reglementeze domeniul inteligenței artificiale mult mai mult decât o fac celelalte țări din lume. El a precizat că britanicii, chinezii și americanii nu au asemenea regulamente.

Macron a cerut ca autoritățile de la Bruxelles să re-evalueze cu regularitate normele care reglementează acest domeniu de vârf, în caz contrar existând riscul ca Uniunea Europeană să piardă cercetători valoroși care studiază inteligența artificială.

În discursul său de la Toulouse, președintele francez a vorbit și despre necesitatea ca francezii să devină autonomi în domenii precum fuziunea nucleară și industria de supraconductori magnetici. Macron a anunțat că, pe timpul mandatului său, vastul plan de investiții publice, denumit ”Franța 2030”,  va acorda o atenție deosebită tehnologiilor disruptive și altor domenii de ultimă generație.

El a cerut o rapidă reindustrializare a Franței și eforturi pentru redobândirea unei independențe energetice a țării: „Vreau să accelerăm în special dezvoltarea mijloacelor de stocare pe termen mediu și lung pentru a gestiona mai bine flexibilitatea sistemului electric, prin utilizarea surselor regenerabile”, a mai adăugat președintele francez.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE