Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elena Udrea ar putea scăpa de două dosare. Eroare de procedură invocată în dosarul Hidroelectrica

Elena Udrea ar putea scăpa de judecată în cele două dosare pe care le mai are pe rolul instanțelor din România, după ce magistrații au ridicat o eroare de procedură în dosarul Hidroelectrica. Astăzi are loc un nou termen în procesul care se judecă la Curtea de Apel București. Magistrații așteaptă un răspuns din partea instanței din Bulgaria pentru a ști dacă Udrea poate fi judecată în continuare sau nu

Regula specialității este procedura despre care Elena Udrea spune că nu a beneficiat în timpul procesului de extrădare, care a avut loc în Bulgaria. Udrea a fost întrebată la ultimul termen din procesul Hidroelectrica dacă a primit întrebarea, în momentul în care va fi extrădată, dacă vrea să fie judecată și pentru alte fapte, față de cele pentru care era emis un mandat de executare a pedepsei, respectiv pentru faptele din dosarul Gala Bute.

Magistrații de la Curtea de Apel din București așteaptă un răspuns de la magistrații din Bulgaria care trebuie să spună dacă Elena Udrea a beneficiat de regula specialității.

La termenul ce are loc la Curtea de Apel din București se va afla dacă este nevoie și de un acord din partea autorităților din Bulgaria, dacă Elena Udrea poate fi judecată în alte dosare, în afară de cel pentru care se emisese mandatul de arestare.

Udrea încearcă să scape și de acea sentință de șase ani de închisoare, pentru că pe rolul Instanței Supreme are o contestație la executare ce se va judeca marți.

Peste o săptămână, fostul ministru va primi și o decizie, în ceea ce privește recursul în casație, mai precis va afla dacă va ieși sau nu din închisoare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE