Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Medicii din Botoșani susțin că sunt agresați verbal și amenințați, la o lună de la moartea Alexandrei Ivanov

Publicat de: Euronews

Medicii de la Maternitatea din Botoşani susţin că sunt agresaţi verbal, dar şi ameninţaţi după moartea Alexandrei Ivanov, tânăra care a decedat acolo exact din cauza neglijenţei cadrelor medicale.

Scandalul de după moartea tinerei gravide încă are ecou, la o lună de când apropiații au pierdut-o pe Alexandra.

Mai mulţi medici de la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani s-au întâlnit, luni, cu prefectul pentru a analiza activitatea acestei secţii, transmite Agerpres.

Medicii susțin că în ultima perioadă a crescut numărul cazurilor de agresiune verbală din partea pacientelor şi a aparţinătorilor la adresa personalului medical.

„Sunt situaţii în care pacienţii sau aparţinătorii devin violenţi, iar personalul medical primeşte ameninţări în timpul programului de gardă. Mi-au solicitat să-i sprijin pentru că se simt ameninţaţi, sunt stigmatizaţi. Eu i-am asigurat de sprijinul meu şi i-am asigurat că am încredere în personalul medical din Botoşani. Sunt convins că avem medici profesionişti, dedicaţi, cu empatie şi care-şi onorează profesia”.

„Cred că, dacă în cazul Alexandrei a fost o culpă medicală sau altfel de probleme, adevărul va ieşi la suprafaţă şi justiţia funcţionează", a declarat prefectul Sorin Cornilă.

Alexandra Ivanov, o tânără de 25 de ani, însărcinată în luna a treia, a murit pe 18 august 2023, la aproape nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. După ce a fost supusă unui set de analize şi a fost perfuzată, cadrele medicale au ignorat-o toată noaptea. Dimineaţa, ea a murit.

Diagnosticul stabilit la internare a fost de „sarcină oprită în evoluţie, metroragie minoră, observaţie anemie secundară”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE