Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Doi români nevăzători au cucerit cel mai înalt vârf din America de Sud

Doi români nevăzători au cucerit cel mai înalt vârf muntos din America de Sud: Aconcagua, de 6.962 de metri altitudine.

Răzvan Nedu și Alex Benchea sunt sportivi ai clubului Climb Again și membri ai Lotului Național de Paraclimbing. Au fost însoțiți în ascensiune de doi alpiniști români și de un ghid argentinian.

Răzvan Nedu, sportiv Climb Again: „A fost cea mai lungă ascensiune până acum. A fost pentru prima oară când am ajuns la aproape 7.000 de metri.”

Terapie prin sport pentru copiii cu dizabilități

Clubul din care fac parte, Climb Again, are misiunea să ofere terapie prin escaladă copiilor cu dizabilități fizice și mentale.

Claudiu Miu, președinte Climb Again: „Lucrăm cu foarte mulți copii și tineri cu dizabilități. Sunt undeva la 500 de copii cu care lucrăm și oferim terapie din sport. Îi încurajăm să iasă din casă. (…) Ei (n. red. Răzvan și Alex) au ajuns acum niște exemple, dar pas cu pas s-au dezvoltat. Au ajuns să fie instructori și mentori, să lucreze cu copii cu dezabilități.”

Cei doi și-au propus să ducă tricolorul pe cele mai înalte șapte vârfuri de pe cele șapte continente ale lumii. Până la această ascensiune, Răzvan și Alex au cucerit Kilimanjaro, în 2019, și Elbrus, în 2021.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE