Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Doi polițiști bulgari morți după ce un autobuz cu migranți a trecut printr-un blocaj rutier

Doi ofițeri de poliție bulgari au fost uciși joi dimineața în timp ce încercau să oprească un autobuz în care se aflau migranți care intraseră ilegal în țară, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului de Interne.

Incidentul a avut loc la ora 05:00 în orașul Burgas de la Marea Neagră, după ce autobuzul a refuzat să oprească la două puncte de control consecutive ale poliției de frontieră, a declarat reporterilor Stanimir Stanev, potrivit AP.

Autobuz cu 47 de migranți

Autocarul cu numere de înmatriculare turcești transporta 47 de migranți a căror naționalitate nu a fost dezvăluită.

Autocarul intrase într-o zonă rezidențială când polițiștii și-au oprit mașina peste drum, în fața acestuia. Autobuzul a intrat în vehiculul de poliție, apoi a trecut pe deasupra acestuia înainte de a se izbi de o stație de autobuz.

Cei doi ofițeri din mașină au fost uciși pe loc. Nu au fost raportate alte răniri, iar o anchetă în acest caz a fost lansată.

Acțiunile șoferului: „act conștient și intenționat”

Până în prezent, nu au fost formulate acuzații împotriva șoferului, dar procurorul districtual Georgi Chinev a calificat acțiunile șoferului drept un „act conștient și intenționat”.

Bulgaria, o țară balcanică de șapte milioane de locuitori, se află pe o rută majoră pentru migranții din Orientul Mijlociu și Afganistan către Europa. Doar un număr mic dintre aceștia intenționează să rămână în cea mai săracă țară membră a UE, folosind în schimb Bulgaria ca un coridor de tranzit în drumul lor spre vest.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE