Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Disputa dintre India și Maldive escaladează. Una dintre cele mai mari platforme de turism din India suspendă rezervările de zboruri către insule

Una dintre cele mai mari platforme de turism din India a suspendat luni rezervările de zboruri către Maldive, țară dependentă de turism, după ce postări denigratoare pe rețelele de socializare la adresa premierului indian Narendra Modi au amărât relațiile dintre vecinii din Asia de Sud, potrivit Reuters.

India și Rusia trimit cel mai mare număr de vizitatori în Maldive, un lanț de insule sărutate de soare din Oceanul Indian care găzduiește numeroase stațiuni de lux. Turismul reprezintă aproape o treime din economia sa, potrivit Băncii Mondiale.

Cofondatorul și directorul executiv al EaseMyTrip (EASM.NS), Prashant Pitti, a declarat că rezervările către Maldive au fost suspendate "pe termen nelimitat".

Chiar dacă New Delhi și Male au avut în mod tradițional legături strânse, relațiile au fost tensionate de când președintele Mohamed Muizzu a venit la putere în noiembrie, câștigând alegerile în urma unei campanii "India Out".

Controversa legată de comentariile celor trei miniștri maldiviani, acum suspendați, despre Modi vine chiar în momentul în care Muizzu se îmbarcă spre China în prima sa vizită de stat, între 8 și 12 ianuarie, rupând convenția conform căreia majoritatea liderilor maldiviani aleg New Delhi ca primă escală internațională.

Atât Beijingul, cât și New Delhi își dispută influența în națiunea din Oceanul Indian.

"Am decis să facem acest pas pentru că orice națiune care se respectă ar trebui să facă acest lucru. Declarațiile pe care le-am auzit de la reprezentanții guvernului din Maldive au fost extrem de disprețuitoare la adresa țării", a declarat Pitti pentru Reuters.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE