Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Disney crește prețul abonamentelor, din octombrie. Majorarea se aplică pentru Disney+ și Hulu fără reclame

Disney a afișat rezultate mixte pentru al treilea trimestru fiscal încheiat la 1 iulie, care a fost afectat de problemele continue de streaming și de costurile masive de restructurare.

Compania a raportat o pierdere netă substanțială, în timp ce și-a pierdut clienți atât pe piețele interne, cât și pe cele internaționale.

În timp ce Disney a raportat pierderi mai reduse pentru Disney+ în acest trimestru, serviciul a pierdut abonați interni în SUA și Canada pentru al doilea trimestru consecutiv. La nivel internațional, a înregistrat al treilea trimestru consecutiv de scăderi, deși problemele de pe piața indiană au jucat un rol important în acest sens.

Serviciul a avut 146,1 milioane de clienți internaționali în cel de-al treilea trimestru, o scădere de 7,4% față de 157,8 milioane de clienți în al doilea trimestru. Acest lucru a urmat unei pierderi de 4 milioane de abonați de streaming în al doilea trimestru. La nivel național, a pierdut 300.000 de abonați în al treilea trimestru, același număr pe care l-a pierdut în al doilea trimestru, potrivit Euronews Culture.

Disney a înregistrat 2,65 miliarde de dolari în taxe unice și deprecieri, târând compania la o pierdere netă trimestrială rară. Disney a oscilat la o pierdere netă de 460 milioane de dolari, sau 25 de cenți pe acțiune, pentru trimestrul încheiat la 1 iulie, de la un venit net de 1,41 miliarde de dolari, sau 77 de cenți pe acțiune, în perioada similară a anului trecut. Excluzând aceste deprecieri, compania a obținut un câștig ajustat de 1,03 dolari pe acțiune.

Veniturile au crescut cu 4%, până la 22,33 miliarde de dolari, cu puțin sub estimările Wall Street de 22,5 miliarde de dolari.

Majorarea prețului de streaming și eliberări reduse

Walt Disney Co. Bob Iger, CEO al Disney, a luat cuvântul după publicarea rezultatelor Disney pentru cel de-al treilea trimestru fiscal. El a promis că va face ca serviciile sale de streaming să devină profitabile prin intermediul unei creșteri planificate pentru luna octombrie a prețului pentru planurile Disney+ și Hulu fără reclame și a unei măsuri drastice privind partajarea parolelor, care se preconizează că se va extinde până anul viitor, așa cum a făcut rivalul Netflix la începutul acestui an.

"Mergând mai departe, cred că trei afaceri vor conduce cea mai mare creștere și creare de valoare în următorii cinci ani", a declarat directorul general Bob Iger în cadrul apelului privind rezultatele companiei.

"Acestea sunt studiourile noastre de film, afacerea noastră cu parcuri și streamingul, toate acestea fiind inextricabil legate de mărcile și francizele noastre".

Publicitatea liniară și abonamentele la televiziune sunt în scădere, iar studioul său de film a fost mai mult ratat decât lovit la box office. Iger a declarat că societatea va căuta să îmbunătățească calitatea filmelor din studiourile sale, precum și să reducă numărul de titluri lansate și costul per titlu.

"Performanța unora dintre filmele noastre recente a fost cu siguranță dezamăgitoare și nu luăm acest lucru cu ușurință", a declarat Iger în cadrul apelului.

"După cum v-ați aștepta, ne concentrăm pe îmbunătățirea calității filmelor pe care le avem în pregătire. Este un lucru la care lucrez îndeaproape cu studioul".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE