Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Decret dat de Putin pentru regiunile cu „risc terorist”: Toate maşinile să fie controlate de arme şi explozibili

Vladimir Putin a ordonat prin decret verificarea mașinilor pentru depistarea armelor şi explozibilile, în regiunile din Rusia cu un nivel ridicat de ameninţare teroristă, potrivit Reuters.

Documentul, care a fost făcut public pe site-ul Executivului, spune că „inspecţiile vehiculelor cu ajutorul mijloacelor tehnice de detectare a armelor şi explozibililor” vor începe în regiunile în care "a fost confirmat un nivel de ameninţare teroristă".

De la începutul războiului din Ucraina, guvernul rus a ridicat la "galben" nivelul de ameninţare teroristă, care corespunde unor informaţii confirmate despre un act terorist planificat, într-o serie de regiuni care se învecinează sau sunt în apropiere de Ucraina.

Oficialii ruşi au descris în mod repetat atacurile de artilerie şi aeriene împotriva teritoriului rusesc drept "terorism" din partea Ucrainei. Ca regulă, Kievul nu confirmă, dar nici nu a neagă rolul său în loviturile asupra teritoriului rusesc.

Kiev: Militarii ruşi transformă maternităţi în spitale de campanie

Soldaţii ruşi au transformat două maternităţi din regiunea ucraineană Lugansk în spitale de campanie din cauza creşterii numărului de soldaţi răniţi pe front, a informat marţi Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei, transmite EFE.

Regiunile Lugansk şi Doneţk au devenit în ultimele săptămâni linia de front pentru ucraineni şi ruşi care încearcă să controleze aceste teritorii strategice pe care Rusia le-a anexat unilateral fără să fi reuşit să le cucerească pe deplin militar.

„Duşmanul (rus) continuă să sufere mari pierderi şi a început să folosească instalaţii medicale civile suplimentare pentru a-i caza pe invadatorii ruşi răniţi'”, a dat asigurări statul major ucrainean într-un comunicat preluat de agenţiile de presă locale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE