Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Decizie controversată într-un oraș din Germania. Imigranții se mută în locul chiriașilor

Autoritățile dintr-un oraș din sud-vestul Germaniei au decis să scoată chiriașii din casele municipalității și, în locul acestora, să găzduiască o sută de migranți. Decizia a provocat nemulțumiri și a dus la apariția a sute de mesaje de ură și mii de apeluri telefonice către primărie.

Zeci de locuitori din Lorrach trebuie să plece din locuințele în care sunt chiriași. Casele sunt deținute de municipalitate din 1950, iar acum primăria are nevoie de ele pentru a adăposti temporar o sută de migranți.

Manfred Asal, chiriaș: În primul moment, mi-a căzut lumea în cap. Asta a fost destul de rău. Apoi, a venit fiul meu și mi-a spus: Ne vom descurca cumva. O să găsim o cale de contestare. Dar nu cred că avem vreo șansă în acest caz.

Primăria anunță că cei ce sunt evacuați nu sunt lăsați pe drumuri. Ei vor primi oferte pentru locuințe moderne, la prețuri accesibile. În plus, ar urma să fie ajutați cu transportul lucrurilor personale atunci când se vor muta.

Murat Özbaghtur, chiriaș: Sincer, nu știam cum să reacționez. Pe de o parte, este bine, vom primi un apartament nou, un apartament mai bun, cred. Dar, pe de altă parte, apare întrebarea: Cum? Cum ar trebui să se întâmple toate acestea în grabă? Totul trebuia planificat și discutat cu noi, în funcție de nevoile noastre.

Cei care conduc orașul afirmă că imobilele în jurul cărora are loc scandalul erau oricum la sfârșitul ciclului de viață și trebuie demolate. În locul lor, municipalitatea va construi case noi în anii următori.

Jörg Lutz, primarul orașului Lörrach: Din punctul nostru de vedere, putem spune că acest incident nu este un scandal adevărat. Este un eveniment care a ajuns în centrul atenției pentru că reprezintă o discuție despre imigrație care nu are loc în Germania sau nu este suficientă.

Acțiunea autorităților din Lörrach vine în timp ce orașele din Germania se luptă să găzduiască un număr mare de refugiați și migranți care au sosit în ultimul an, nu numai din Ucraina, ci și din Siria și Afganistan. Unele municipalități au ales să găzduiască oamenii în săli de sport, centre de conferințe sau chiar în corturi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE