Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici: Îmi doresc să fiu din nou cel mai rapid înotător din lume, cel mai bun

David Popovici, dublu campion european la 100 şi 200 m liber, a promis că va redeveni cel mai rapid înotător din lume, după eşecul de la Mondialele din Japonia, unde nu a reuşit să-şi apere titlurile mondiale la Fukuoka (Japonia), duminică, cu prilejul sosirii acasă pe aeroportul Otopeni, transmite Agerpres.

David Popovici a spus că experienţa de la CM 2023 de la Fukuoka îl face şi mai puternic şi a promis că va redeveni cel mai rapid înotător din lume, dar s-a mărginit să facă un monolog în faţa jurnaliştilor prezenţi la Salonul Oficial al Aeroportului Otopeni şi nu a dorit să răspundă la întrebări.

''Plec de la concursul ăsta cu ceva extraordinar de valoros, ceva ce am simţit şi când am încheiat cu Jocurile Olimpice, tot din Japonia, acum doi ani, şi anume sunt extrem de motivat, mă simt mai puternic ca niciodată. Trebuie să îmi iau vacanţă acum, trebuie să am grijă şi de corpul meu şi de psihicul meu, dar abia aştept să mă întorc la antrenamente pentru că abia aştept să revin pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Îmi doresc să fiu din nou cel mai rapid înotător din lume, cel mai bun. Mă simt mai puternic ca niciodată şi din nou vă mulţumesc pentru toată susţinerea celor care mă urmăresc, mă ajutaţi foarte mult şi o fac şi pentru voi'', a spus David Popovici, deţinătorul recordului mondial la 100 m liber (46sec86/100).

Popovici s-a clasat al patrulea în finala de la 200 m liber şi al şaselea în finala de la 100 m liber la Mondialele de la Fukuoka, după ce cu un an înainte cucerea aurul în ambele curse la Budapesta.

Campionul român a mai spus că preferă să fie un sportiv complet care gestionează succesele şi insuccesele, decât un robot care câştigă mereu:

''În primul rând aş vrea să încep prin a le mulţumi oamenilor care m-au susţinut, care mă susţin, care au urmărit campionatul mondial. Am învăţat acum cât de importantă e susţinerea voastră. Am învăţat cât de importantă e, în vremuri şi mai puţin bune, nu numai în vremurile bune, pentru că binele e de obicei celebrat la concursuri.

Cred că e cea mai bună ocazie pentru mine acum să le transmit copiilor şi tinerilor care mă urmăresc că nu există magie, există doar antrenament, există efort constant pentru a-ţi atinge ţelul. E complet normal şi, de fapt, uman să nu-ţi iasă întotdeauna, să nu-ţi iasă mereu şi chiar prefer să fiu un sportiv complet care ştie să gestioneze suișurile şi coborâşurile carierei imprevizibile pe care ţi-o aduce sportul. Prefer să fiu asta, decât un robot care ştie doar să câştige. Aşa că eu consider că aceste experienţe mă fac mai puternic''.

În acest an, David Popovici va mai participa la o competiţie majoră, Campionatele Europene de seniori în bazin scurt de la Otopeni din luna decembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE