Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cutremur cu magnitudinea de 6,8 în Taiwan. A fost emisă o avertizare de tsunami

Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 s-a produs duminică într-o zonă puţin populată din sud-estul Taiwanului, conform biroului de meteorologie de pe insulă. A fost emisă avertizare de tsunami, informează Reuters, citat de Agerpres.

Institutul american de geofizică (USGS) a evaluat la 7,2 magnitudinea seismului, produs la o adâncime de 10 kilometri.

O clădire de mici dimensiuni în care se afla un magazin s-a prăbuşit, potrivit media din Taiwan, iar cel puţin un vagon a deraiat într-o gară de pe coasta de est. Nu se cunoaşte deocamdată dacă există victime.

Avertizare de tsunami

Centrul pentru tsunami din Statele Unite a emis o avertizare după producerea cutremurului. Potrivit acesteia, există riscul producerii unor valuri periculoase pe o rază de 300 de kilometri de epicentru, de-a lungul zonelor de coastă.

Agenţia de meteorologie din Japonia a emis la rândul său o avertizare de tsunami ce vizează o parte a prefecturii Okinawa, indicând posibilitatea producerii unor valuri cu înălţimea de un metru.

Un seism cu magnitudinea de 6,5 s-a produs în regiunea Taitung sâmbătă, la ora locală 21:41, la o adâncime de 10 kilometri. Începând de duminică dimineaţă, peste 40 de replici seismice au fost resimţite în Taiwan. Una dintre acestea a avut magnitudinea 5,7 şi s-a produs duminică în regiunea Taitung din estul Taiwanului, conform Centrului Reţelelor Seismologice din China

În urma seismului de sâmbătă au fost înregistrate, printre altele, prăbuşirea unor pereţi şi tavane, pene de curent şi avarii la conductele de alimentare cu apă. Secţiunile de cale ferată afectate şi-au reluat sâmbătă funcţionarea normală. Nu au fost raportate victime sau pagube însemnate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE